Monday, 27 May 2013

MENTERI KDN, PDRM dan PEGUAM NEGARA SUDAH MENJALANKAN TUGAS MEREKA TETAPI MAHKAMAH TIDAK MENYEBELAHI MEREKA. SISTEM KEHAKIMAN DAN PENDIRIAN PARA HAKIM YANG BIJAKSANA boleh MENCORAKKAN SESEBUAH MASYARAKAT DAN NEGARA.Penulis ingin berkongsi keresahan rakyat Malaysia mengenai keputusan Majistret Norashikin Sahat yang tidak membenarkan permohonan reman untuk memungkinkan PDRM menjalankan siasatan dengan rapi dan tanpa gang`guan. Keputusan ini membawa banyak kemungkinan dan implikasi.
Kesimpulan dari keresahan rakyat Malaysia yang penulis `attach’ di bawah ialah bilangan Penjawat Awam Malaysia yang mahukan pemimpin yang rosak akidah dan moralnya serta menyukai DAP sudah bertambah. Virsus ini sudah mula menular ke sistem kehakiman. Tahniah kepada  ini kerajinan dan keefektifan jentera Pakatan Rakyat serta takziah kepada BN kerana kelemahan dan kelembutan kepemimpinan BN.

Berikut adalah sebahagian daripada ulasan rakyat Malaysia (blog unspinners) terhadap sistem kehakiman dan Hakim hakim yang bertugas semoga ia menjadi pedoman. Gelagat Yang Arif senantiasa diperhatikan oleh rakyat. BN jangan malu malu mengkritik mana yang salah.
Anonymous said...
INGAT PARA HAKIM/MAJESTRIT/PEGUAM DAN JUGA PEGAWAI DI BADAN KEHAKIMAN... ALLAH TA'ALA ITU MAHA MENGETAHUI DAN MAHA ADIL..........

SESUATU
KEPUTUSAN YANG TIDAK ADIL YANG TELAH DI BUAT DI DUNIA AKAN DI TUNTUT DI AKHIRAT KELAK KEPADA MEREKA YANG MEMBUAT KEPUTUSAN.........
May 24, 2013 at 10:03:00 PM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Hakim Islam Peguam Islam..anda diadili dulu sebelum masuk neraka syurga. Kalau kafir dah tau jawapan.

Hakim ni Melayu ke cina ke atau india. Kes mcm ni..UMNO BAYARKE????? Berjuta org melaknatkan hakim ini...lama lama makbul..
May 24, 2013 at 10:08:00 PM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
adakah selepas ini akan lahir hero2 seperti cerita tamil,.. mengambil tindakan sendiri kerana sudah hilang kepercayaan kepada mahkamah? ini baru untuk permohonan untuk siasatan..bukan buat hukuman...lol dan pelik!
May 24, 2013 at 10:08:00 PM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Mereka bukan takut, mereka sebenarnya pro-Anwar Ibrahim. Mereka tidak melihat dari segi keadilan undang-undang, tapi mereka melihatnya dari sudut partisan. Bukan lagi rahsia jika majoriti hakim di M'sia pada hari ini adalah sympathiser kepada PR. Nilah padahnya bila Kerajaan terlalu mengutamakan pengambilan penduduk - penduduk dari negeri pembangkang untuk mengisi kerusi penjawat awam.
May 24, 2013 at 10:18:00 PM GMT+8
Anonymous Peniti Karat said...
Hakim2 dan Majistret2 yang tidak melaksanakan tugas dan tanggungjawab mereka dengan jujur dan ikhlas akan dihitung diakhirat nanti.

Di dunia mungkin mereka berkuasa tetapi Allah SWT tetapi Pentadbir alam yang mutlak.
May 24, 2013 at 10:19:00 PM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Jangan keritik para hakim. bukankah mereka itu semuanya bijak-bijak. Menghin hakim adalah menghina mahkamah....nanti dosa pula , Haaaaaa.
May 24, 2013 at 10:21:00 PM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Apa dah jadi ni? Apa dah jadi dengan institusi mahkamah???
May 24, 2013 at 10:29:00 PM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Kalau tak silap la ulamak ada kata dari 4 orang hakim 3 darinya masuk neraka sebab hanya seorang saja yang benar benar amanah yang lain tu boleh kata tak boleh dipercayai mudah cakap boleh kautim ma.

harap di Malaysia tidak ade lah yang macam ni.
May 24, 2013 at 10:35:00 PM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
klo kat luar negara gerenti majistret2 mcm ni dah kena tembak mati org awam.
May 24, 2013 at 10:38:00 PM GMT+8
Anonymous Othaman Ahmad said...
Majistret ni faham tak? Atau majistret ni tergolong di pihak yang mahu melihat negara ini huru hara dengan membiarkan penghasut ini berkeliaran ditengah tengah masyarakat?

Pihak Polis dan KDN di bawah Menteri dan IGP barunya dilihat peka dan peduli terhadap keresahan dan kerisauan rakyat terbanyak,
tapi pihak mahkamah dan pihak Jabatan Peguam Negara juga perlu peka dan peduli sama…bukan buat pekak dan tidak peduli akan keselamatan rakyat..!!!

Pihak mahkamah dan pihak Gani Setahil dah terlalu lama dan banyak kali dilihat lemah bila menangani kes yang melibatkan pemimpin politik pembangkang membuat keputusan yang tidak memihak kepada kepentingan negara dan rakyat.

KDN dah elok, PDRM dah baik tapi kalau pihak yang menentukan keadilan dan undang undang tertegak pulak rosak…apa yang kita tunggu lagi? Apa yang Najib nantikan? tukar jer laa…!

Dah saya katakan banyak kali, ada ‘Musang Berbulu Ayam/Wolf in Sheep Skin” dalam badan kehakiman, pihak pendakwa raya dan pihak peguam negara. Mereka-mereka inilah juga petualang negara. Golongan ini tidak ada tempat sewaktu zaman pemerintahan Tun Dr. Mahathir. Kami amat merindukan bantuan Tun Mahathir untuk mengatasi gejala ini. Kelemahan nak jadi pemimpin popular mula menular sejak zaman Pak Lah hingga berjangkit ke PM Najib. Kami mendsak mahukan pemimpin tegas dan berkesan untuk kesejahteraan rakyat. Contohnya kepimpinan Tun Abdul Razak dam Tun Dr. Mahathir.
May 24, 2013 at 10:43:00 PM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Kalau dah bapak kafir tu manalah dia orang tahu dosa pahala janji masyuk, entah entah ada yang jadi peguam tu yang tak percaya adanya tuhan almaklumlah terlalu bijaklah katakan. Tetapi yang lebih teruk lagi ada orang Islam yang sanggup membayar kafir harbi ni demi menegak benang basah asalkan mahkamah membuat keputusan yang berpehak kepadanya. MasyaAllah.
May 24, 2013 at 10:43:00 PM GMT+8
Blogger buragas said...
mahkamah kanggro!
May 24, 2013 at 10:43:00 PM GMT+8
Blogger Abang Hensem said...
Nak buat macam mana, bro. Mereka masih lagi mengikut prinsip lapok (dan bapok) 'lebih baik lepaskan 10 orang penjenayah daripada menghukum seorang yang tidak bersalah'. Kalau ada merit, ada bukti (yang memang tersebar di Youtube, kecualilah kalau mejistret ni buta kayu) luluskan perintah reman. Malulah sikit. Kat negara luar tu, ada hakim mati kena bunuh pun ada pasal menegakkan undang2. Sini? Kecuali yang sedikit, terlalu takut dngn manusia bernama Anuwar Ibrahim!
May 24, 2013 at 10:43:00 PM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Dulu ada ISA Najib hapuskan....tanpa berfikir panjang, Najib hapuskan ISA. 

Inilah akibatnya bila Pemimpin gila glamour dan gila kuasa dilantik memimpin negara, tak mahu dengar pendapat orang lain...dia je yang betul...aku kesian sangat kat KDN dan PKN sekarang. nampak macam tak boleh buat apa2 walau telah berusaha keras.
NAJIB PEMBAWA SIAL.....RUPANYA.....!
May 24, 2013 at 10:44:00 PM GMT+8
Anonymous Padi Jantan said...
BERSIAPSEDIALAH WAHAI ORANG-ORANG GILA KEDUDUKAN DAN HARTA BENDA.

"(Ini adalah) pemutusan tanggungjawab (pembatalan perjanjian) dari Allah dan RasulNya terhadap kaum kafir musyrik yang kamu mengikat perjanjian setia (dengan mereka)." (At-Taubah 9:1)

"Oleh itu hendaklah kamu (hai kaum musyrik) bergerak di muka bumi (dengan bebasnya) selama empat bulan, dan ketahuilah bahawa kamu tidak terlepas dari (azab seksa) Allah. Dan (ingatlah) sesungguhnya Allah akan menghina orang-orang yang kafir (dengan bala bencana di dunia dan azab seksa di akhirat)."
(At-Taubah 9:2)

Selanjutnya... http://www.surah.my/9

Hang Hakim ka... Hang Pembesar/Penguasa ka... semuanya sama taraf dan kedudukannya. Kecuali orang-orang yang telah dimuliakan Allah SWT.

Wallahu'aqlam.
May 24, 2013 at 10:46:00 PM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Kalau di ikuti kes2 yang melibatkan pakatan maka terlalu banyak babi2 lahanat yang memberi ruang pada mereka.
Babi2 lahanat ini harus di bersihkan.
Tak perlu ada hakim lagi baik dari menjadi babi lahanat belaan PR lsknstullsh.

Tsk sds telur nsk jsdi jsntsn.
Hsrgh Ptuihhhhhh.....
May 24, 2013 at 10:47:00 PM GMT+8
Blogger malayoo mudah lupa said...
Aki memang dh lama benci dan menyampah badan kehakiman....bias bias bias....ingat Tuan2 Hakim semua gaji anda di bayar oleh TAXPAYER so buat kerja tu dgn betol jgn ada pilih kasih kalu tidak aku tidak hala kan gaji yg korang makan sbb aku bayar cukai dan aku mahu kan negara yg aman dan generasi aku punya masa depan yg terjamin
May 24, 2013 at 10:48:00 PM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Ada ISA dibatalkan. Najib batalkan ISA untuk cari populariti...nakkan glamour dan yang penting KUASA. Apa dah jadi sekarang? Aku kesian kat KPN DAN DATU AHMAD ZAHID HAMIDI, mereka bertungkus lumus nak selamatkan negara tapi apa alasan mereka kalau dah macam ini?...alamat HANCUR NEGARA gara2 NAJIB.
May 24, 2013 at 10:51:00 PM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
fereun shouldapa alasan hakim tolak tahanan reman tuh...?
May 24, 2013 at 11:05:00 PM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Apakah Hakim2 di-negara ini telah di-beri sasaran2 tertentu dalam KPI mereka. Seharusnya mereka membawa bebanan bersama dalam sebahagian dari KPI-KPI yang di terapkan keatas bahu PDRM dan ATM. Dan prestasi mereka harus di-review oleh YDPA/Majlis Raja-Raja dan PM.
Chamno DS Najib - buleh buat tak?
May 24, 2013 at 11:16:00 PM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Bila hakim telus dan menjalankan tugas/amanah yang betul kau orang pencacai tahi UMNO kata pulak hakim celaka. Tugas hakim tegak keadilan, yang benar tetap benar yang salah tetap dlm neraka jel.
May 24, 2013 at 11:31:00 PM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Salah komen kata hina mahkamah. Natijah yang terpaksa rakyat Malaysia bayar kerana ketiadaan ISA.
Dah macam cerita Tamil Kehakiman di Malaysia. Bosan!!!!!!!!!!!! Meluat!!!!!!!!1
Selepas PRU 13 PM DS Najib lebih banyak diam dari bersuara...Kenapa??????????
Mengapa??????? Nak tunggu rakyat yang bencikan keganasan bangun memberontak pulak ke?
May 24, 2013 at 11:37:00 PM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Hidup Anwar. Allah bersamamu. Jangan takut pada manusia. Takutlah kepada Allah. UMNO adalah golongan manusia yang tidak mempunyai maruah diri apatah lagi gagal memegang amanah. Tahniah hakim yang sedar dengan amanah di tangan mereka.
May 24, 2013 at 11:37:00 PM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Mahkamah tak takut sapa2 pun kecuali Allah. Mereka menjalankan amanah Allah menegakkan kebenaran.
May 24, 2013 at 11:44:00 PM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Bodoh laknat pukimak butoh berbulu kerinting punye unspinners. Hakim kate tak salah,tak salahla. Hakim pon kate anwar tak manjubor. Hidup rakyat! Takbiiiirrrrratulihram!!! Aku stoned sial huhahuha
May 24, 2013 at 11:55:00 PM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Kalau boleh siarkan nama hakim yg bijaksana ini, supaya jika berlaku huru-hara nanti, rakyuat tahu siapa yg bertanggungjawab.
KDN dan buat kerja. PDRM dah buat kerja. Sepatutnya hakim juga mesti berkerjasama utk mengambil tindakan pre-emptif sebelum nasi menjadi bubur.
Entah2, Anwar dah bayar berjuta2 kat Hakim ni. SB cuba siasat sikit.
May 25, 2013 at 12:12:00 AM GMT+8
Blogger KZSO said...
cool bro, it's just a hiccup! be confident with zahid and khalid to solve this matter,
May 25, 2013 at 12:15:00 AM GMT+8
Blogger  Anonymous Anonymous said...
Berat sebelah. Jd mcm betul la dakwaan ramai hakim n majistrate dah berpihak pd pr. Mcm mana nak dakwa kes lahad datu. Berat mcm ni. Kalau hari ni PR memerintah dgn anwar sbg PM entah apa jadi. Syukur Allah tak izinkan. Kami rakyat mahu hak utk hidup aman. Badan perundangan tolong bersifat adil
May 25, 2013 at 12:15:00 AM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
UiTM kena lambakan sebanyak mungkin graduan undang-undang dari kalangan anak bumiputra luar bandar...bukan kah undi luar bandar yang menterabatkan BN pada PRU13...jadi kepada VC UiTM fokuskan program Menjejak Destini Anak Bangsa tu kepada mengrekrut pengambilan anak bumiputra luar bandar yang kurang mampu untuk mengikuti program sarjana muda undang....bila ramai lawyer dikalangan bumiputra UMNO, Bumiputra & Islam tak akan kena buli lagi dengan sepet, pungkok dan toncit laknatullah...

Ibrahim Kati
May 25, 2013 at 12:22:00 AM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Anon anon yang menyerang Najib dan kononnya menyatakan simpati kepada PDRM dan KDN sebenarnya kacang-kacang DAP yang cuba memecahbelahkan orang melayu yang sedia berpecah....hati hati ...dia orang menyamar sebagi melayu ....padahal mereka kafir harbi....
May 25, 2013 at 12:37:00 AM GMT+8
Anonymous matakucing said...
Bila kambing atau musang jadi Hakim walau pun mempunyai kuatkuasa Perundangan,pesalah yg terdiri drpd singa,babi hutan dan Rimau sudah tentu boleh terlepas hanya dgn kenyitan mata atau bunyi dengusan nafas.
May 25, 2013 at 12:41:00 AM GMT+8
Anonymous matakucing said...
Najib apahal mu lemah dlm memantau sistem perundangan dan kehakiman negara,lihat saja kewibawaan Gani Patail yg tidak meyakinkan rakyat jelata.Betul,badan kehakiman perlu bebas dr campurtangan kerajaan/eksekutif ,masalahnya semangat dan puaka pembangkang kini telah merasuki institusi tersebut.Woi Najib anda patut ambil sedikit panduan tentang bagaimana kaedah Tun M semasa zamannya menentang gerakan Tun Salleh Abas dahulu...
May 25, 2013 at 12:52:00 AM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Mahkamah kat Malaysia ni bapak aku yang punya!!! HAAHAHAHAH


Anwar Ibrahim
May 25, 2013 at 1:55:00 AM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
kepala bana ko telus...jgn smpi rakyat sendiri yg jd hakim..klu rakyat dh jadi hakim....sendiri mau ingt la der!!!ko kene ingt yg silent majoriti nie lebih byk dr ko dan kwn2 pembangkang ko 2..
May 25, 2013 at 1:56:00 AM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
najib..najib..aku rasa baik ko turun dr jd PM..aku rasa skrg nie dh tiba masa utk beri peluang pd muhiddin..pd aku muhiddin nie adalah fighter yg masih ade dlm umno..cukup2 la 5 tahun ko dh bg jahanam malaysia..
May 25, 2013 at 2:04:00 AM GMT+8
Anonymous 
Anonymous said...
Kalau macamnih le.....jadi kong kali kong le....buat penat aje KDN dgn PDRM tangkap kaki penghasut....then mahkamah lepeh!! Aduyai, Malaysia ohh tanah airku.....bukan itu aje nti kut2 bawak jugak kemahkamah, then kes didapati tidak bersalah...lepas bebas...takut jadi camni jugak dgn kes dalang Lahad Datu... *Arghhhh*
May 25, 2013 at 2:19:00 AM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
CUBA PERIKSA SAMA ADA MEREKA MENERIMA APA-APA IMBUHAN? CUBA PERIKSA KEHIDUPAN MEREKA SAMA ADA MEWAH MELEBIHI PENDAPATAN?

JIKA MAHKAMAH MENOLAK MESTI ADA MOTIF TERTENTU DI SEBALIK TINDAKANNYA.
ADA HAKIM YANG SOKONG DAN BERSIMPATI DENGAN PAKATAN RAKYAT. INI FAKTA YANG TIDAK BOLEH KITA TOLAK.

JADI KITA MINTA POLIS CARI PUNCA KENAPA PERMOHONAN REMAN DITOLAK. ATAS ALASAN APA IA DITOLAK? KITA MAHU TAHU.
May 25, 2013 at 5:57:00 AM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
vvapa nak,fenin2 TANGKAP semula je bukan tak boleh.
May 25, 2013 at 6:27:00 AM GMT+8
Blogger Labu8455 said...
Ramai dikalangan hakim dan majestrit yang menjadi anjing suruhan Saleh Abas yang ditendang Tun dulu. Mereka mereka ini merupakan penyokong kuat pakatan rakyat dan menjadi duri dalam daging dalam sistem kehakiman dinegara ini.Mereka mereka ini yang patutnya ditendang keluar terdahulu sebelum lebih banyak masalah ditimbulkan.
May 25, 2013 at 7:42:00 AM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Banyak orang Islam di Malaysia tak ada jiwa Islam, barangkali hakim Islam pun begitu jugaklah, tu sebab mereka tak kisah nak jaga keamanan kerana Islam suruh kita jaga keamanan. Lihat dibawah ni.

Berikut merupakan statistik berkenaan umat Islam di Malaysia untuk renungan kita bersama:


1. 50% sahaja umat islam di Malaysia memiliki Al-quran di rumah dan hanya 5% membacanya dan 1% lagi membaca tafsirannya.

2. 80% umat islam memliki ASTRO decoder dan hanya 5% menonton ASTRO OASIS.

3. 70% umat islam tertarik dengan perkara yg membawa kepada "Karnival" atau unsur yg membawa kepada hiburan.

4. 50% menyokong program seperti Akedemi Fantasia, Tomtombak, Mentor dan rancangan yg seumpamanya.

5. Hanya 10% umat Islam dari satu taman perumahan yg membantu masjid atau surau di sebuah kawasan.

6. Hanya 20% yg menghantar anak-anak mereka ke sekolah agama.

7. 80% remaja hari ini tidak pandai mengaji.

8. 90% remaja atau kaum wanita suka berseluar panjang dan memakai T-Shirt.

9. 80% pasangan baru yang belum berkahwin akan menonton wayang setiap bulan di panggung wayang.

10. 95% umat islam tidak pernah mencari atau pergi ke kelas mengaji untuk mendalami ilmu agama islam itu sendiri.

11. 95% wali kepada pengantin perempuan tidak tahu syarat-syarat sah mewalikan anak mereka dan 99% bapa menyerahkan pernikahan anak mereka kepada berwalikan imam.

12. 100% anak-anak islam bawah 12 tahun cenderung kepada kartun seperti Ultraman, Mask Rider, Digimon, Pokemon dan banyak lagi kartun seperti ini yang unsurnya merosakkan minda.

13. 50% umat islam adalah kaki botol dan minum arak.

14. 50% pasangan yg telah berkahwin dan dan mempunyai anak mengaku mempunyai hubungan sulit dengan perempuan lain dan mempunyai tabiat melanggan pelacur

15. 90% cenderung kepada keduniaan dengan ingin memliki rumah mewah, kereta mewah dan duit yg banyak

16. Hanya 30% umat islam lelaki menunaikan solat Jumaat pada setiap minggu.

17. 3% umat islam menunaikan solat suboh secara berjemaah di masjid atau surau setiap hari.

18. 90% umat islam tidak ambil tahu tentang soal kejiranan atas konsep tidak suka jaga tepi kain orang.

19. Hanya 10% umat islam yang akan membantu saudaranya yg lain terutamanya dalam soal duit.

20. Dan hanya 1% sahaja umat Islam yang mengetahui Sifat 20 dalam ilmu ketuhanan.

21. 90% umat islam percaya, faham, berkehendak, terikut-ikut kepada benda yang Tahyul, pelindung diri, pelaris business, tarik duit, seri muka, kebahagiaan rumah tangga, santau, pukau dan semua elemen yg menjuruskan kepada Syirik kepada ALLAH.
May 25, 2013 at 8:19:00 AM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Adakah para hakim secara peribadi telah memihak kepada pakatan rakyat? (Yang sepatutnya bersifat neutral) Sekiranya faktor peribadi diambil kira dlm membuat keputusan mahkamah, maka para hakim perlu meletak jawatan. Apa yg kita perlukan adalah hakim yg adil sehebat saidina ali r.a. bukannya sehebat keadilandaily.
May 25, 2013 at 8:23:00 AM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Tak mustahil klu pengamal undang2 ni iaitu hakim dan peguam berfahaman pluralisme dan liberalisme,sealiran dgn perjyangan PR.maklumlah semua rasa terlebih bijak dan lifestyle pun mcm org barat.idealogi pun ikut barat.

Jgn sampai nnt rakyat hilang kepercayaan dan tak lg menghormati sistem mahkamah di malaysia.
May 25, 2013 at 8:23:00 AM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Pembangkang lari berlori hina mahkamah tak pun berani bertinak, jika rakyat biasa cepat aja, Rakyat papa kedana remand dapat aja, yg kaya raya bebas mcm tu aja, 
TANYA SAMA PAKLAH APA KAU BUAT DGN SISTEM KITA? TANYA PADA NAJIB APA DA JADI NI,
Sila baca Ini
http://www.bharian.com.my/bharian/articles/ISAmansuh/Article/
May 25, 2013 at 9:08:00 AM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
kalau mcm ni percayalah keadaan akan menjadi haru biru selepas ini. tunggu dan lihat sajalah. masa tu menyesal pun tak guna
May 25, 2013 at 9:23:00 AM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2013/05/bukan-setakat-peguam-hakim-pun-sudah.html
May 25, 2013 at 9:26:00 AM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Mungkin ini yg telah berlaku di bawah sistem perundangan kita

http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2013/05/bukan-setakat-peguam-hakim-pun-sudah.html
May 25, 2013 at 9:28:00 AM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
PELIK SUNGGUH LA HAKIM NI, DIA TAHU KER UNDANG2, MEMANG LA POLIS KENA POHON TAHANAN REMAN UNTUK LENGKAPKAN SIASATAN, DAH LENGKAP BARU LA DIDAKWA KE MAHKAMAH, CAMANER POLIS NAK DAKWA KALAU SIASATAN TAK LENGKAP, KLU ORANG MARHAIN NI DIA BAGI TERUS 14 HARI, NI LA JENIS HAKIM ZAMAN SEKARANG....HAMPEH
May 25, 2013 at 10:02:00 AM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Tangkap ! lepas ...tangkap..lepas !! buang masa buang tenaga....undang2 dah tak diperlukan lagi...peraturan pun dah tak payah ! JOM Rakyat Malaysia KITA HIDUP IKUT SUKA !!! JOMMMMM !
May 25, 2013 at 10:27:00 AM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
The last two bastions yang Anwar tak leh nak bubuh bawah ibu jari dia....Suruhanjaya Pilihan Raya dan Institusi Raja-Raja...Ya Allah Kau Yang Agong lagi Maha Mengatahui...Kau selamatkan lah Malaysia dan Umat Nabi Muhammad S.A. W dari Dajal tuhhhhh..

Ustaz Rodhi Sulaiman
SRA Kota Damansara
May 25, 2013 at 10:54:00 AM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Majistret melepaskan Tian Chua,Harris Ibrahim dan Tamrin dari di reman oleh Polis adalah mengikut undang2 dan keputusanya harus di hormati.klu keputusan itu betul dan tepat dibuat Alhamdulillah klu tak betul dia terima padah jika tak di dunia di akhirat.Polis blh buat rayuan untuk reman ketiga2 org ini mengikut prosidur undang2 dan mahkamah.jd jgn membuat tuduhan yg melulu kpd Majistret dan mahkamah.kita tunggu dan lihat DAN mendoakan Malaysia dan rakyatnya selamat.
May 25, 2013 at 11:05:00 AM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Cuba kita ikuti sejarah jatuhnyasyria sebab rakyat da menaruh harapan pada sistem undang2 mereka, rakayat rasa tak selamat meka kumpul beli senjata sendiri, dan mengambil undang2 d tgn sendiri, Sebut bab jenayah tanya lah mak bapakmkita i kampung, meka pun akan kata SEKARANG NI BANYAK LENYAMUN LATANG LEPA RUMA D NASUKI! d bandar lagilah. Kita lihat Polistangkap , bawa mahkamah reman tak dapat lepas, jamin , tangkap jamin lepas, Ada abang Polis kata !-& remand sekarang bukan mcm duku, amat susah , online lagi, Broadband Sendiri punya, nak guna internet Kerjaan tnggu kuching bertanduk, Nak tuduh pun sukar, nak jumpa DPP pun mcm nak jumpa Najib..Patutlah Polis ramai Pencen Awal, Meka sokong Pakatan selepas itu sebab meka bosan dgn BN BN BN, amai da muak fan meluat dgn BN lembab, Kalau ada Pilihanraya kecil , tamai tak akan kelua mengundi, kala mengundi pun akan swin ke pakatan atau undi rosak..
May 25, 2013 at 11:06:00 AM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
makna nya kita sebagai rakyat malaysia secara individu kena mengambil tindakan tanpa perlu ambil kira undang undang yang ada. yang hakim hendak adalah kita membuat keputusan sendiri. kalau kita rasa haris ibrahim, tian chua ini sudah menganggu hak keselamatan dan ketentraman kita sebaagai individu rakuat malaysia, kita perlu bertindak sendiri. hakim ini membolehkan setiap individu rakyat malaysia bertindak sendiri. cina dan melayu talibarut cina ini belum nampak apa yang akan datang kepada mereka .. harap2 mereka bersedia ..
May 25, 2013 at 11:09:00 AM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
ulama pun takut kena maki hamun, apatah lagi para hakim. maki hamun, hinaan, cercaan dan digelar pelbagai lagi. mau mampus kata hakim. aku ni arif, bijak lagi. orang kata aku bodoh. tak boleh jadi. mereka pun manusia biasa dan bergaul pula dengan majlis peguam. so, apa yg nak diharapkan. menjaga keamanan tugas polis. jatuh hukum tugas aku. pencuri pun aku lepas pasal tak cukup 1 bukti, inikan pula setakat cakap-cakap nak gugat negara.
May 25, 2013 at 11:16:00 AM GMT+8
Anonymous Anonymous said...
Terdapat manusia-manusia yang mengisi borang memohon jawatan kerana nak cari makan bukannya untuk BERKHIDMAT.
Contohnya Badan kehakiman, badan penguatkuasa seperti polis, tentera ,immigresen, kastam, pedidikan dan entah apa-apa lagi jawatan dalam kerajaan. BUKAN UNTUK MEMBERI KHIDMAT tapi untuk cari makan. Jadi tak heranlah mengapa banyak rahsia, amanah, wang, harta, kuasa dan macam-macam lagi yang kerajaan amanahkan kepada pencari makan disalahgunakan. Tidak pernah dalam ingatan, kerajaan melengahkan pembayaran gaji walau sehari setiap bulan tetapi kerajaan tidak mendapat ucapan terima kasih walaupun dengan satu 't' sahaja, kerajaan dikutuk dan difitnah siang malam. Inilah ciri-ciri manusia di Malaysia pada hari ini seperti anjing menggigit tangan pemberi makan.
 
Ada pula yang berharap si dajjal akan menjadi PM Malaysia esok atau lusa, jadi walaupun berkhidmat dengan kerajaan BN, mereka berharap akan mendapat ganjaran yang tinggi apabila si dajjal itu memerintah jadi apa-apa tindakan atau keputusan mestilah diberatkan kepada dajjal. Inilah hakikatnya.

Bekas Pencacai Rakyat
Kepada Majistret Norashikin Sahat, pihak yang berkenaan dan berkaitan, sila selami keresahan rakyat terhadap sistem kehakiman dan tren Hakim hakim yang pro pembangkang. Rakyat sudah mula hilang hormat pada Hakim Hakim. Kepada Menteri KDN, PDRM dan Peguam Negara, usahakan terus rayuan permohonan reman terhadap 3 pengacau  dan ramai lagi.


Semalam Ketua Hakim Negara Tun Arifin Zakaria bercakap di dalam sebuah ceramah kepada kesemua para Hakim dan pegawai kehakiman supaya melaksanakan tugas dengan jujur dan tidak terikat dengan pandangan seseorang atau orangramai. Beri alasan yang kukuh dan rasional apabila membuat keputusan.

No comments:

Post a Comment