Wednesday, 12 February 2014

TAHUN KUDA TAHUN MALANG ANWAR IBRAHIM



Betul kata Teresa Kok dan Pakar Feng Shui di dalam video ONEderful Malaysia CNY 2014 yang meramalkan Tahun Kuda di Malaysia adalah luar biasa kerana berlaku pelbagai kenaikan. Juga diperkatakan Malaysia Ringgit yang bermakna  `ma bai’ atau `nasib baik pun hilang’ sepertimana ulasan penulis di sini http://nasirwise.blogspot.com/2014/02/teresa-kok-cuba-guna-you-tube-untuk.html.

Semalam 11 Februari, Anwar Ibrahim pun sudah hilang nasib baiknya. Mahkamah Persekutuan sebulat suara menolok rayuan Anwar Ibrahim untuk mengenepikan atau menghalang Tan Sri Dr Shafee Abdullah menjadi Ketua Pendakwaraya kes rayuan pembebasan Anwar Ibrahim di dalam Kes Liwat Anwar-Saiful. Kes nya sedang berjalan di Mahkamah Rayuan.

Nasib beliau terus malang apabila Majlis Peguam Malaysia meminta SPR menguatkuasakan undang undang dan mengambil tindakan keatas mereka termasuk Anwar Ibrahim yang berkempen di Kajang sebelum hari penamaan calon lagi. Majlis Peguam selalunya memihak kepada Pakatan Rakyat.

Entah apa lagi nasib malang yang akan menimpa Anwar Ibrahim di tahun kuda ini. Harap harap di PRK Kajang ini, BN akan memberikan saingan yang hebat buat Anwar Ibrahim sehinggakan majoritinya merundum. Jika BN tidak menang sekalipun, maklumat sahih akan tersebar dan akan membuka minda penyokong beliau siapa Anwar Ibrahim sebenarnya

No comments:

Post a Comment